Geodes, clusters en punten

Cluster Bergkristal


Op deze pagina vindt u onze geodes en clusters.

Een geode is een steen die van binnen hol is. Zo'n steen zit als een soort bol in de grond en is gevormd in vulkanisch of sedimentgesteente. Waarschijnlijk komt dat, doordat zich bellen hebben gevormd in het magma tijdens een vulkaanuitbarsting. Na verloop van tijd hebben zich aan de binnenkant kristallen gevormd, die zichtbaar worden als de steen open wordt gebroken of gezaagd. Ze kunnen sterk in grootte variëren en zijn prachtig om te zien. 

Een edelsteen cluster kun je herkennen aan een stuk edelsteen met verschillende puntige kristallen erop. Een cluster is eigenlijk een verzameling van dingen die bij elkaar horen op één plek. Sommige edelstenen hebben best flinke punten, zoals Bergkristal, andere hebben een hele verzameling lage of kleinere punten of bolletjes, zoals bijvoorbeeld Amethist. Clusters komen voor in kleine en grote, soms zelfs heel grote, varianten en zijn -letterlijk- schitterend om te zien. Ze doen het dus goed in je interieur en zijn echte blikvangers.

Edelsteen punten zijn edelstenen die aan één kant of aan beide kanten in een punt uitlopen. Zo'n punt kan natuurlijk zijn gevormd of hij is door mensenhanden zo gepolijst. Op die manier komt de schoonheid van de edelsteen goed tot zijn recht. Punten worden ook veel gebruikt bij onder andere healings en ander spiritueel werk, omdat men gelooft dat de energie door de puntige uiteinden een bepaalde kant wordt opgestuurd. 
 

Disclaimer
 

De afbeeldingen/foto's van de producten die u in de webshop van deze website vindt, zijn door onszelf gemaakt. Wanneer wij meerdere exemplaren hebben van een afgebeeld product, ontvangt u een soortgelijk artikel als op de foto staat afgebeeld. Kleine afwijkingen of wat kleurverschil kan daardoor optreden, zeker daar waar het natuurlijke producten betreft zoals textiel, edelstenen en/of mineralen e.d.

Aan edelstenen, mineralen en kristallen worden wel eigenschappen toegedicht, die kunnen ondersteunen op emotioneel en fysiek gebied. Ze zijn echter nooit een vervanging van medisch advies of geneesmiddelen. Raadpleeg bij klachten dus altijd een arts.

 

 

 

© 2012 - 2024 Atelier & Boutique Kruijer Creations | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel