Workshops voor volwassenen en kinderen (v.a. 2 pers.)

 

Heb je een feestje te vieren of wil je met elkaar iets leuks gaan doen,
dan kun je bij ons terecht voor een gezellige workshop. 


Sieraden maken, tekenen of schilderen; wat is er leuker dan met elkaar iets moois maken. Voor een verjaardagsfeest, een vriendinnenparty, een vrijgezellenfeest, een jubileum, bruiloft, familiefeest, team building of babyfeest... er is van alles mogelijk!


Wij zorgen ervoor dat je tijdens de workshop kunt genieten van koffie en thee en natuurlijk iets lekkers erbij.

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die we kunnen organiseren.
Maar natuurlijk zijn in overleg allerlei variaties mogelijk!
Bij ons op locatie hebben wij ruimte voor maximaal 10 personen. Komt u met een grote groep, dan kunnen wij uitwijken naar een grotere zaal in Havelte. De huurprijs bedraagt 25 euro per dagdeel (prijs onder voorbehoud). Maar natuurlijk kunnen wij ook bij u thuis een workshop verzorgen. 

Dus heeft u creatieve plannen, neem dan even contact met ons op!

 

Dit zijn de workshops die wij op dit moment geven:
 

High Tea met sieraden maken

Een High Tea is altijd gezellig. Diverse smaakjes thee, lekkere hapjes om uit te kiezen en ondertussen lekker met elkaar kletsen. Gezellig en ontspannend. Om het nòg gezelliger te maken, gaan we ook iets doen tijdens het thee drinken: een sieraad ontwerpen en maken. 

Zoals gezegd kunt u tijdens de high tea kiezen uit verschillende smaakjes thee. Daarbij hoort kandij en natuurlijk een kannetje melk. Bij de thee serveren we een étagère met diverse zoetigheden, zoals verschillende soorten koekjes, cake, brownies, chocolade en bonbons. 
Terwijl je geniet van al het lekkers gaan we aan de slag met het ontwerpen en maken van een sieraad. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een mooie armband, oorbellen, een ketting, sleutelhanger of iets anders wat je in gedachten hebt. Wij hebben een ruime keuze in kralen beschikbaar om uit te kiezen. Ook alle verdere benodigdheden zijn aanwezig, inclusief wat hulp als dat nodig is.


Kosten: € 25,00 per persoon (exclusief materiaal voor het maken van één sieraad)

 

Sieraden maken

Sieraden kun je natuurlijk in de winkel kopen. Maar het is ook heel erg leuk om zelf te maken! En daarbij zijn heel veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een armband, ketting of een setje oorbellen. Of een mooie hanger aan een veter of koord of een enkelbandje. Er zijn allerlei soorten kralen, draad en lint in verschillende kleuren om uit te kiezen. Zo maak je iets helemaal in je eigen smaak en in je eigen stijl.

De kosten zijn mede afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Een workshop is al mogelijk vanaf € 15,00 per persoon (exclusief materiaal).

Ook voor kinderen is dit een leuke workshop.
De kosten zijn dan minimaal € 10,00 per persoon (exclusief materiaal)


Sleutelhanger, tassenhanger, dromenvanger of boekenlegger maken

Bij deze workshop ga je je eigen sleutel- of tassenhanger maken. Zo'n mooie bos met kralen, diverse bedels en lint. Een echte
blikvanger aan je tas of aan je sleutelbos. Bijkomend voordeel is dat je zo'n bos niet snel kwijt bent. En je vindt hem snel terug in je
tas. 
Ook erg leuk om cadeau te geven. Een tassenhanger kun je overigens ook gewoon aan de muur hangen of aan de knop van je kledingkast. Bovendien kun je het in dat geval misschien eens combineren met een geurig zeepje! En mocht je liever een heel persoonlijke eigen boekenlegger maken, dan kan dat ook. Alle benodigdheden zijn aanwezig!

De kosten zijn mede afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 
Een workshop is al mogelijk vanaf € 15,00 per persoon (exclusief materiaal).

Ook voor kinderen is dit een leuke workshop.
De kosten zijn dan minimaal € 10,00 per persoon (exclusief materiaal)


Portret tekenen

Maar hoe doe je dat eigenlijk? Eerst gaan we eens kijken hoe je een portret opbouwt. We leggen uit welke technieken daarbij komen kijken, terwijl je nog even geniet van koffie of thee met wat lekkers erbij. En dan gaan we oefenen! We starten met schetsjes maken van onderdelen van een gezicht; ogen, oren, neuzen en monden. En dan is het gehele plaatje aan de beurt om op te oefenen.
Als iedereen de slag een beetje te pakken heeft, gaan we het portret uitwerken op mooi, gekleurd papier. Je tekent naar wens een portret van jezelf of van elkaar. Dit kan met verschillende materialen zoals inkt of pastelkrijt. Voor een ongeoefende tekenaar wordt zo toch al gauw een leuk resultaat bereikt. En als je thuis bent, kun je je creatie inlijsten en heb je een mooi aandenken aan je gezellige dag.
Wanneer je al wat vaker hebt getekend, is er ook de mogelijkheid je portret uit te werken in acrylverf op doek. Er zijn doeken in verschillende afmetingen aanwezig om uit te kiezen.

 


De kosten zijn mede afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
De kosten bedragen minimaal € 17,50 per persoon (exclusief materiaal).


Schilderen op doek

In iedereen schuilt een kunstenaar... ja ja, denken dan velen. Dat geldt niet voor mij! Toch is het zeker de moeite waard eens de penseel ter hand te nemen. Het is ontspannend om met verf creatief bezig te zijn. En het zit er dik in dat je na afloop aangenaam verrast bent door je eigen schilderkunst! Je gaat met elkaar aan de slag naar aanleiding van een bepaald thema. Dat kun je zelf bedenken of eerst met mij overleggen. Er zijn zoveel mogelijkheden! We werken op niet al te grote doeken met acryl verf. Dat droogt snel en het wordt gemengd met water. Het eindresultaat zal in ieder geval prachtig staan aan de muur van je woning of bedrijf!

Ook voor kleine kunstenaars is het mogelijk een workshop schilderen te houden. Het is natuurlijk veel leuker om op een echt doek te schilderen, dan op een stuk papier. We verfraaien het kunstwerk met allerlei andere materialen, zoals glitters, stickers, plaatjes en andere spulletjes. Zo wanen ze zich al gauw een echte Picasso! Ook kunnen ze samen één groot doek maken. Heerlijk creatief bezig zijn en ook heel veel plezier hebben. Het mooiste is om na afloop het doek om mooie plek te geven, liefst in zo'n grote, ouderwetse lijst!

De kosten zijn afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 

Workshop voor twee

Lekker samen knutselen, echt gezellig! Voor vader en dochter, moeder en zoon, oma of opa en kleinkind, welke combinatie dan ook is mogelijk. Met een vriend, vriendin, zus, broer, nichtje, neef, het kan allemaal. Je kunt kiezen wat je wilt gaan doen; schilderen, tekenen, sieraden maken, werken met décopatch of découpage of misschien toch iets anders? Er is van alles mogelijk! Samen maak je een prachtig werkstuk en natuurlijk zorgen wij voor wat te drinken en wat lekkers. Zo maken we er een super gezellige dag van.

De kosten zijn afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 

Mandala tekenen

Mandala tekenen is een heel ontspannen manier om creatief bezig te zijn. De basis is een cirkel. Binnen die cirkel ga je tekenen met lijnen en kleuren. Om op die manier bezig te zijn binnen de 'veilige' ruimte van een cirkel brengt vaak veel rust en een bepaalde balans met zich mee. Het is een speelse manier om jezelf beter te leren kennen. Daarnaast komen bijna ongemerkt de meest prachtige kunstwerken tot stand. Bij deze workshop is tekenen niet het doel, maar een weg. Naderhand is er de mogelijkheid om met elkaar de gemaakte mandala's te bespreken.

De workshop kan zowel met volwassenen als met kinderen worden gedaan. Met de kids houden we het wat speelser. Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd.

Kosten exclusief materiaal: € 15,00 per persoon (volwassenen) en  € 10,00 (kinderen).


Schilder voor het voetlicht

Vandaag gaan we het leven en werk van een bepaalde (veelal bekende) schilder bekijken. Eerst vertellen we wat over de kunstenaar waar we mee aan de slag gaan. Daarna gaan we wat schetsen maken geïnspireerd en gebaseerd op zijn of haar werk. Als het gevoel een beetje in de vingers zit, gaan we proberen dit verder uit te werken op een (niet al te groot) doek met acryl verf, krijt en/of inkt. Acrylverf droogt snel en wordt gemengd met water. Op deze manier leer je op een andere manier kijken naar de dingen om je heen. Je gaat als het ware in de schoenen van een ander staan. Je krijgt inzicht in de keuzes van de kunstenaar. Dat leidt tot soms heel verrassende resultaten, ook voor jezelf! Na afloop bekijken en bespreken we elkaars werk.
Mocht je voorkeur hebben voor een bepaalde schilder, dan kun je natuurlijk even met ons overleggen wat de mogelijkheden zijn om hiermee aan het werk te gaan. 

De kosten zijn afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 

Découpage en décopatch

Het begon allemaal met servetten en dakpannen... Inmiddels zijn de mogelijkheden enorm groot. Want het blijft zo leuk om te doen; een object van bijvoorbeeld hout of MDF verfraaien met speciaal en prachtig bedrukt papier in combinatie met enig subtiel schilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan een dienblad of een vaas, een kledinghanger, vogelhuisje, een mooie opbergbox of een sleutelrekje... Er zijn talloze mogelijkheden om iets moois te maken voor in huis. Een gezellige, maar intensieve workshop, want er komt wel enig werk bij kijken voor het allemaal af is. Natuurlijk voorzien wij je intussen van voldoende koffie en thee met lekkere hapjes erbij.
Er zijn voor deze workshop allerlei verschillende mogelijkheden met allemaal verschillende prijskaartjes. 

Voor kinderen is er de workshop décopatch, waarbij bijvoorbeeld een dierenfiguurtje wordt beplakt met allemaal vrolijk gekleurd papier. We gebruiken daarvoor speciaal plaksel, een combinatie van lijm en vernis. Zo ontstaat er een prachtig beeldje waar je trots op kunt zijn. Misschien wil je er nog wat glitterlijm aan toevoegen of wat mooie glanzende plaksteentjes? Ook dat is mogelijk. Zo'n beeldje kun je bijvoorbeeld op je eigen kamer een heel mooi plekje geven.

Vanwege de vele mogelijkheden maken wij graag een vrijblijvende offerte voor je, op basis van je wensen.

 

Porselein of glas beschilderen of bestippen

Terug van weggeweest, de workshop porselein beschilderen! Je kunt kiezen uit een mokje, bordje, kommmetje of bakje. Wij zorgen voor de materialen, voorbeelden, de (niet giftige) verf en eventueel de stiften om op je eerst nog saaie en effen servies een mooie, gekke, leuke en prachtige creatie te schilderen.  
Nieuw is het stippen van serviesgoed. Met grote en kleine stippels maak je van je witte ondergrond een fantasievol kunstwerk. Het is echt niet zo moeilijk en reuzeleuk om te doen! De verf moet na afloop nog 24 uur uitharden. Daarna kun je het thuis in je eigen oven afbakken, zodat je het beschilderde serviesgoed ook echt kunt gebruiken. Wij raden je wel aan het daarna met de hand af te wassen, zodat het langer mooi blijft.

De verf die we nu gebruiken, kan ook op glas worden toegepast. In plaats van een mokje of bordje kun je daarom ook een glas, een sfeervol windlichtje , een waxinelichthoudertje of bijvoorbeeld een vaasje creatief beschilderen of bestippen. 

Deze workshop is ook erg leuk  als je een verjaardag of een vrijgezellenfeestje wilt vieren. Je kunt met elkaar voor het bruidspaar bijvoorbeeld een gebaksstel beschilderen met -na afloop- heel persoonlijke en bijzondere schoteltjes. Of beschilder allemaal een deel van een ontbijtserviesje, gegarandeerd dat niemand zo'n uniek setje in de kast heeft staan. Ook leuk is het om allemaal een mok of kop met schotel te versieren. Zo heeft de jarige alvast genoeg kopjes voor zijn volgende verjaardagsfeestje in huis!

De workshop duurt twee en een half uur. De kosten zijn mede afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Maak je eigen vilt figuurtje

In deze workshop ga iets maken (naaien en versieren) met vilt. Je kunt een schattig diertje of popje maken, een vrolijk gekleurd telefoonhoesje of een étui. Er zijn allerlei mogelijkheden. Bij aanmelding voor de workshop kun je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kun je iets maken als kraamcadeautje voor de baby, iets voor sinterklaas of kerst of iets wat past bij de winter (sneeuwpopjes, pinguin). Of een schaapje, haasje of kipje voor de paasdagen. Er zijn ook bloemen, gelukspoppetjes, uiltjes, sleutel-en tassenhangers, enfin, keuze genoeg! De prijs is afhankelijk van het gekozen onderwerp.
Wilt u thuis ook eens zo'n figuurtje maken? We hebben een uitgebreid assortiment viltpakketjes van onder meer de Vrolijke Vilt Vriendjes, maar ook van andere ateliers.

Voor de kinderen is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een telefoonhoesje of een étui te maken. De gaatjes in het vilt zijn al aangebracht en er wordt gewerkt met een plastic naaldje. 

De kosten zijn afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Knutselen met textiel, een workshop voor kinderen

Textiel, dat is zoiets als lappen stof en draden. Met lappen stof weten kinderen zich prima te vermaken. Een bed is binnen no time een piratenboot en van een laken en een paar stoelen heb je zo een tent gebouwd. Maar met lapjes en draden kun je ook veel doen. Eigenlijk kun je schilderen met draden. Of je maakt eerst een tekening. Bijvoorbeeld een mooie grote bloem of een brandweerauto... Of een schip op zee... Dan knip je allerlei stukjes stof, draadjes, lint, enz. af en gebruikt die om je tekening te beplakken. Er zijn ook nog allerlei andere versiersels aanwezig om het werkstuk van draden en lapjes nòg mooier te maken. En natuurlijk zijn wij er om je te helpen als je het even niet meer weet. Laat je fantasie maar werken, dan kan het niet mislukken!

De kosten zijn mede afhankelijk van je wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Een workshop is al mogelijk vanaf ca. € 10,00 per persoon.
 

 

 

 


 

 

 

 

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.